Líčenie pier - všeobecne


1.      Zvláčnenie pier
Najdôležitejšie je mať pery vyživené a vláčne. Je hlúposťou nanášať na suché pery rúž alebo lesk na pery, pretože potom sa nedostatky len zvýraznia a navyše rúž, či lesk nevydržia tak dlho. Prvým krokom vy malo byť nanesenie balzamu alebo vyživujúcej masky na pery, podľa toho, čo vám viac vyhovuje.


2.      Použitie make-upu na pery
Keď už máme pery ošetrené, môžeme pokračovať ďalšími krokmi. Ak chceme pery tvarovať, je vhodné naniesť make-up aj na pery, aby nebola vidieť hrana pier. Ak nám veľkosť pier vyhovuje, make-up na perách môžeme vynechať.

3.      Zväčšenie a zmenšenie pier
Pery sa opticky zväčšia, ak nanesieme kontúrovaciu ceruzku na pery o niečo vyššie, ako je hrana hornej pery a o niečo nižšie ako je hrana spodnej pery. Pri zmenšovaní pier postupujeme podobne. Kontúrovaciu ceruzku nanesieme o kúsok nižšie ako je hrana hornej pery a o niečo vyššie ako je hrana spodnej pery. Pri vhodnej veľkosti pier sa kontúrovacia ceruzka nanášať môže, ale aj nemusí. Keď sa použije, rúž sa toľko nerozpíja. Pre všetky spomínané typy platí pravidlo, že kontúrovacia ceruzka by mala byť o niečo svetlejšia ako rúž. Niekedy sa odporúča naniesť kontúrovaciu ceruzku nielen na hranu pier, ale ňou aj pery vyfarbiť, rúž tak vydrží dlhšie a bude výraznejší.


4.      Nanášanie rúžu
Rúž sa dá nanášať klasicky alebo s použitím štetca na to určeného. Klasickým nanášaním dosiahnete krásnu výraznú farbu. Použitie štetca má tú výhodu, že dokáže vyplniť všetky nerovnosti a medzierky na perách (aj keď nie sú voľne viditeľné). Rúž si môžete zvoliť podľa oblečenia, farby očí, alebo vlasov, alebo jednoducho podľa nálady. Malo by platiť pravidlo, že ak sú výrazne nalíčené oči, nemali by byť výrazne nalíčené aj pery. Zvyčajne je vhodné zvýrazniť len jeden prvok. Napriek tomu niektorí odborníci tvrdia, že pri určitých typoch ľudí, porušenie tohto pravidla nie je na škodu. To už záleží len na vás, akú máte hranicu sebavkusu a kde si určíte svoju hranicu. Naopak dodržaním tohto pravidla nič nepokazíte a v žiadnom prípade sa nedopustíte toho, že by ste to prehnali.



5.      Záverečné úpravy
Ak ste pri nanášaní použili štetec, pery vôbec nemusíte otláčať na servítku, alebo obrúsok. Na dokončenie líčenia pier použijeme lesk na pery, najčastejšie je používaný transparentný lesk na pery. Môžu sa však použiť lesky akýchkoľvek farieb. V jednom článku som už mala spomenuté využitie rovnakého rúžu a rôznych leskov a zakaždým z toho bolo iné líčenie. Lesk sa môže naniesť na celé pery alebo len do stredu pier pre zvýraznenie práve tejto časti. Ak nechcete pôsobiť príliš výrazne, použite lesk bez trblietok a glitrov.






Komentáre

Obľúbené príspevky