Nanášanie očného krému

Všimla som si, že veľa dievčat a žien hľadá v rôznych diskusných fórach odpoveď na to, ako správne nanášať očný krém. Rozhodla som sa túto tému spracovať v tomto článku aj s názornými obrázkami. 

Očný krém nanášame v malých bodkách popod spodné viečko (obr. č. 1), ale nie tesne pod oko, ale o kúsok nižšie, kde je možné nahmatať kosť pod okom. Je to hlavne preto, aby sa krém nedostal do oka a nespôsobil podráždenie oka. Niektoré očné krémy môžu štípať, ak by sa tak stalo a štípanie by bolo neznesiteľné, treba krém okamžite odlíčiť kvalitným očným odličovačom, najlepšie s obsahom oleja. Ak ste doteraz žiadny očný krém nepoužívali, treba si očný krém najskôr vyskúšať na malom kúsku pleti, aby sa predišlo vyššie spomenutej reakcii.

Obrázok č. 1

Krém by sa nemal rozotierať, ale vklepkávať bruškom prstenníka (dotyk prstenníka je jemnejší ako dotyk iným prstom) od vonkajšieho kútika oka k vnútornému. Ak nanášame očný krém aj nad horné viečko, resp. na líniu obočia, tak ho rozotierame prstenníkom v smere od vnútorného kútika oka k vonkajšiemu (obr. č. 2).

Obrázok č. 2


Očný krém sa takisto nanáša aj na tzv. kohútie stopy - vrásky okolo očí v tvare vejárikov, ktoré sú viditeľné nielen pri smiechu, ale aj pri uvoľnenej tvári. Krém vklepkávame, prípadne jemnými ťahmi prstenníkom rozotierame smerom von od oka v smere vrások.

Pôvodný zdroj obrázku TU.


Komentáre

Obľúbené príspevky